Tıklayın Bize Hemen Ulaşın Bize Yazın

Etkinlikleriniz için 4 modern etkinlik fikri

13 Temmuz 2020
Etkinlikleriniz için 4 modern etkinlik fikri

Kurumsal etkinlikler, çalışanları motive etmek, ödüllendirmek ve ekip arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla yapılan organizasyonlardır. Çalışanlar üzerinde olumlu etki yaratan kurumsal etkinlikler, çalışanların kendilerine değer verildiğini ve başarılarının takdir gördüğünü anlamalarını kolaylaştıran etkinliklerdir. Şirketiniz, çalışanlarının iş dışında yaşamlarını önemsiyor mu? Eğitim ve kariyer becerilerini ilerletmek gibi bir amaçları var mı? Sağlıkları nasıl? Peki ya sanat ve kültür? İşletmeler çalışanlarını hem çalışma ortamı hem de sosyal ortamlarında gördüklerinde herkes kazanır. Yukarıda bahsedilen alanlara yönelik kurumsal etkinlikler, sağlıklı işleyen ve verimli bir ekip için önemlidir.

Günümüzde şirket kültürü önemli bir unsurdur. Çalışanların bağlılığını ve memnuniyetini değerlendiren araştırmada, bir çalışan olarak kendini değerli hissetmenin iş hayatında kritik bir öneme sahip olduğunu göstermektedir. Bir çalışanın değerli hissetmesinin ve takdir edildiğini bilmesinin birçok yolu olsa da iyi düşünülmüş bir kurumsal etkinlik veya takım aktiviteleri çalışanlarınıza değer katacak bir deneyim için zaman, para ve çaba harcadığınızı gösterir.

Peki bu etkinliklerin markalara veya işletmeye faydaları nelerdir? Çalışmalar, güçlü bir şirket kültürü benimseyen şirketlerin verimliliklerinin artışına, daha motive bir ekibe ve daha iyi bir kurumsal itibara sahip olduklarını göstermektedir. Tüm bu faktörler sonuç olarak bir işletmenin tasarruf etmesine ve daha fazla para kazanmasına yardımcı olur! Özellikle kurumsal etkinlikler ve takım aktiviteleri şirket tanıtımları için mükemmeldir. Çünkü kurumsal etkinliklerin içeriği işletmenin pazarlama ve iletişim kanalları üzerinden paylaşılabilir ve muhtemel müşteri veya medya misafirleri ile daha sağlam bir etkileşim kurulabilir. Eddra etkinlik aktiviteleri ajansı işletmenize en uygun aktiviteleri 200’den fazla seçenek ile sunmaktadır.

Spor ile İlgili Aktivite Fikirleri

  • Koş ve Oyna; Katılımcıların oyun içi karaktere dönüştürerek oyuna entegre olmasıyla birlikte koşu bandında koşarak engelleri aşarak ve altınları toplayarak puan kazandıkları bir aktivitedir.
  • Dijital Bisiklet Yarışı: Katılımcıların, ekranda görüntülenen dijital parkura entegre edilmiş bisikletlerin pedallarını çevirerek yarıştıkları bir aktivitedir.
  • Challenge Parkur; Challenge Parkur aktivitesi katılımcıların kendilerine veya diğer katılımcılara meydan okuyabileceği eğlenceli bir aktivitedir. Etkinlik alanındaki hareket sensörünün karşısına geçen katılımcılar, oyunun verdiği komutlara göre hareket ediyor, parkurda önlerine çıkan engeli aşıyor ve puan topluyorlar.

Relax Mode Aktivite Fikirleri

  • Recovery Station: Eddra’nın Recovery Station Etkinliği ile kurumlara özel kurulan alanda fizyoterapistler tarafından son teknoloji masaj aletleri ile katılımcılara masaj yapılıyor, katılımcılar daha sonra vitamin bardan taze içeceklerini alarak güne güzel bir başlangıç yapıyorlar.
  • Kahkaha Yogası: Kahkaha yogası, nefes teknikleri ve koşulsuz kahkahanın birleşmesinden oluşan egzersizler bütünüdür. Bu keyifli aktivite katılımcıların motivasyonlarını ve stres ile başa çıkabilme becerilerini arttıracak, gülmenin faydalarını ve etkilerini deneyimlemelerini sağlayacaktır.
  • Nefes Terapisi: Doğru nefes stres ve kaygıyı azaltır, motivasyonu arttırır, uzun ve akıcı konuşmayı sağlar. Doğru nefes alma ve nefes tekniklerinin paylaşıldığı bu nefes terapisi etkinliği ile katılımcılara farkındalık katacaktır.

Takım Aktiviteleri Fikirleri

  • Ritim Atölyesi: Katılımcıların her birine birer enstrüman verilerek perküsyon eğitmeni liderliğinde temel ritim eğitimleri veriliyor ve birlikte bir bütün olarak hareket etme alışkanlıkları sağlamlaştırılıyor. Belirlenen sürenin sonunda hep beraber konser veriyor, bir bütün olmanın heyecanını yaşıyorlar.
  • Eddra Challange: Maraton ve parkur etaplarından oluşan ve takım olarak puan kazanılan bu etkinlik aktivitesinde katılımcılar takım görevlerinden yüksek puan alarak diğer bir takım ile yarışmaktadır.
  • Bisiklet Atölyesi: Hem harika bir takım çalışması hem de mükemmel bir sosyal sorumluluk projesi olan bu etkinlik aktivitesi ile Takımlara ayrılmış katılımcılar demonte haldeki bisikletleri bir araya getiriyor, bu bisikletleri bir hediye paketi gibi süslüyor ve tüm takım olarak iyi niyetlerini bir mektup ile paylaşıyorlar. Daha sonra bu bisikletler ihtiyaç sahibi kardeşlerimize hediye ediliyor.

Dijital Etkinlik Fikirleri

  • Hado: Augmented Reality (AR) ve Virtual Reality (VR) teknolojilerinin kullanıldığı Hado, rakip takım oyuncularının birbirlerine enerji topları fırlattıkları ve kendilerine gelen enerji toplarını sanal kalkanlar kullanarak savuşturdukları eğlenceli mekaniklere sahip dijital bir aktivitedir.
  • Beyin Gücü Oyunları: Beyin gücü aparatı katılımcıların konsantrasyon gibi parametrelerine bağlı olarak oyun içerisindeki hareketi sağlayan teknolojidir. Oyun içerisinde kişilerin konsantrasyonu ölçülerek, rakip tarafa gol atma, araba yarıştırma, topu havada tutma gibi farklı konseptlerde, puan tabanlı bir yarışmadır.